måndag 17 augusti 2015

Blåbärspaj a la Halle

Bra byte,
att byta en hink blåbär 


mot receptet på god blåbärspaj och råkräm, 
något nytt för mig.

Varsågod här är Hallegårdens blåbärspaj!


Pajdeg:
150 gr smör eller margarin
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver



Degen delas i två delar.
En del plattas ut i formen,
en del läggs på bären.

3 äggvitor vispas och hälls på pajen.
Gräddas i 200 grader
tills degen blir gyllenfärgad.



Råkräm:
Vispa 3 äggulor och 3 msk florsocker i en bunke.
I en annan bunke vispas 3 dl grädde och 1 msk vaniljsocker 
Blandas därefter ihop. 


och vad byter du det emot?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...