söndag 26 augusti 2012

Sjuksköterskans livsvärld är inget att skita i

Ett av sjuksköterskornas ansvarsområden är att se till att patienten bajsar (Bajsa bör man annars dör man). Och kanske är det sjuksköterskans intresseområde även privat?


Så därför ska man inte bli förvånad att det finns sjuksköterskor som vill göra uppsatts i ämnet förstoppning. Men nog blir jag nyfiken och även hedrad att just jag blir tillfrågad att läsa (2 av 40) och ge feedback på arbetet: Förstoppning inom palliativ vård - utifrån sjuksköterskans upplevelse



Jag som inte har ett enda poäng i forskningsmetodik och ingen erfarenhet av att skriva uppsatser.  Men jag läser och jag reflekterar över att det krävs information och information och information (=tjat) från sjuksköterskan för att medel mot förstoppning ska tas och på så sätt förhindra förstoppning och stort lidande hos svårt sjuka patienter, som har nog med lidande ändå. Och medan jag tänker på hur mycket energi, tid och lavemang som krävs att få i gång "bajserit" igen, så kommer jag på varför just jag blir tillfrågad att ge feedback på arbetet. Det måste ju vara min praktiska erfarenhet och för att jag är väldigt duktig på ordbajseri.


2 kommentarer:

  1. Ordbajseri eller inte, du gör det iaf med stil :-D Älskar dina inlägg.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...