Min kusin vill ha en italienare, vilket hon också har. Men vad vill en italienare ha om han skulle vara i Italien och inte ha tillgång till den svenska nationalrätten kladdkaka? Jo Tiramisu! Måste förstås visa att här kan vi fixa det mesta (med undantag av en egen italienare), även Tiramisu.
Varsågod!
Receptet kommer från min tårtcoach Saras italienska kontakt Paulo Roberto.
TIRAMISU
2 dl vispgrädde
4 st äggulor
3/4 dl strösocker
500 g mascarpone
200 g savoardikex
5 msk starkt kaffe
2 msk amaretto (likör)
1 msk kakaopulver
1. Vispa grädde och 1 msk socker till hårt skum.
2. Vispa äggulor och resten av sockret till krämig smet.
3. Tilsätt mascarpone och grädde, lite i taget och rör om till fluffig kräm.
4. Blanda starkt kaffe och amaretto i en skål.
5. Lägg savoardikex i botten på en form.
6. Ta med lite av kaffe-likör-blandningen och droppa lite över kexen. Droppa försiktigt, kexen suger snabbt åt sig. De ska ej vara genomblöta, utan bara få en lätt smak av kaffe och amaretto.
7. Bred ut ett lager av mascarponekrämen över kexen, varva därefter kex och kräm.Avsluta med ett lager kräm.
8. Låt stå i kylskåpet minst en timma.
9. Sikta över kakao innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar