tisdag 4 juni 2013

Ett rätt till studenten



Tänkte att försöka göra ett rätt till studenten, 
nämligen baka och smaka studenttårtan i förväg.
Inte svårt att hitta en testpanel, men någon grand final är det inte så därför blir det  frysta jordgubbar från förra sommaren, stulna från dottern. Har nämligen hört att pallad frukt smakar bäst.

Bråttom bråttom
Ut med tårtan genom fönstret,
eftersom testpanelen vägrar gå ut 
och 
för att jag omöjligt kan ta en tårtbild inne i röran.


 Man kan ju förstås beskära bilden och välja att inte visa röran på köksbordet.
Men farten som tårtbiten har vill jag förstås visa.

Och betyget blir....

Omöjligt att sätta. 
Kan bara säga att hade det varit på riktigt så hade det blivit skäll.
Så här mycket tar man inte, för då räcker det inte till gästerna.


RABARBER-GLASS-TÅRTA
från kamrat Nina


Börja med mandelbotten:

3 äggvitor och 1 dl socker vispas hårt och blandas med  ca 150 g mald mandel
Stjälp i smeten en form med löstagbar botten
In i ugnen ca 20 min på 175 grader – Låt svalna.

Därefter glassmeten:

I BUNKE 1:
2 rejäla rabarber hackas smått och sjuds på svag värme till kompott ihop med 3 dl råsocker, kyls ned snabbt (ställ ut kastrullen i matkällaren)

I BUNKE 2:
3 äggulor och 1 dl socker vispas ordentligt samman

I BUNKE 3:
3 dl vispgrädde vispas tjockt

När alla dessa ingredienser är jämnvarma blandas de samman till själva glassen, lägges på den avsvalnade mandelkakan och därefter in i frysen i minst fyra timmar.

Toppa tårtan med jordgubbar och citronmelissblad

3 kommentarer:

  1. Mumsigt ser det ut! Helen

    SvaraRadera
  2. Hej! Hittade hit via Mönsterarkivet på FB och började kika vad du mer skrivit. Den där lampan gav mig massor med idéer men den här tårtan.... Kopierar receptet för här ska det bakas bara tillfälle ges :D Tack för en bra blogg! /Evelina

    SvaraRadera
  3. Synd att jag missar den... Johanna

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...