En bit tårta är aldrig fel
Det gör skillnad,
precis som vädret.
Men vädret kan vi inte påverka, men med en tårta kan vi lysa upp hela dagen och aftonen,
Midsommarafton
Kunde inte låta bli att visa er tårtan när jag gjorde den på riktigt med färska jordgubbar och citronmeliss
och så kunde jag inte låta bli att
ändra lite i grundreceptet. Bytta ut en del av rabarberna mot krusbär. Ännu godare!
KRUSBÄR-RABARBER-GLASS-TÅRTA
Börja med mandelbotten:
3 äggvitor och 1 dl socker vispas hårt och blandas med ca 150 g mald mandel
Stjälp i smeten en form med löstagbar botten
In i ugnen ca 20 min på 175 grader – Låt svalna.
Därefter glassmeten:
I BUNKE 1:
1 stor rabarber hackas smått och sjuds tillsammans med 1 dl krusbär på svag värme till en kompott ihop med 3 dl råsocker, kyls ned snabbt (ställ ut kastrullen i matkällaren)
I BUNKE 2:
3 äggulor och 1 dl socker vispas ordentligt samman
I BUNKE 3:
3 dl vispgrädde vispas tjockt
När alla dessa ingredienser är jämnvarma blandas de samman till själva glassen, lägges på den avsvalnade mandelkakan och därefter in i frysen i minst fyra timmar.
Toppa tårtan med jordgubbar och citronmelissblad
Fotnot: Fest som fest. Tårtbilderna är från examensdagen.
My Gooood vad smarrigt..... Kram Helen
SvaraRadera