KLADDKAKA MED KOKOSBOTTEN
Botten:
50 g smör
2 ägg
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
200 g kokos
Fyllning:
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsockeer
1 tsk bakpulver
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt och rör i smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i smeten. Häll smeten i formen.
Ugn: 150 grader i ca. 35 min.
Låt kallna.
Serveras med syrliga bär: Ex. röda vinbär
En annan variant av tårtan där den är klädd med "Dumlekolagrädde" och vinbär.
Lägg i 220 gr Dumlekola i 2 dl vispgrädde, som värms i kastrull på spisen.
Grädden får inte koka
Ställ Dumlegrädden i kylskåpet under natten
Vispa Dumlegrädden som vanligt
Kul att du gillade tårtan. Och vilka fina bilder! :-)
SvaraRadera