KYCKLING MED PERMASKINKA OCH BALSAMSÅS (4 portioner)
4 kycklingfiléer
1 tsk salt, 1 tsk peppar och 2 tsk oregano
4 stora/8 små skivor permaskinka (går att byta ut till annan skinka)
2 dl grädde
2 msk balsamvinäger
1 msk koncentrerad kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
Krydda kycklingen med salt, peppar och organo. bryn dem i smör i en stekpanna. linda skinkkivorna runt kycklingen och lägg dem i en form.
Rör ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll i formen.
Stek i mitten av ugnen i ca 15 min i 225 grader.
Serveras med ugnstekt potatis eller pasta och grönsaker (brytbönor?)
Gott Gott Gott
Kanske ska tillägga att det är från jobbet jag får till mig alla goda recept. Där gör man ingenting som inte är beprövad erfarenhet (dvs om vi inte är i forskartagen). Lycka till!
Som gäst på Valborg så kan jag verkligen rekommendera det här receptet. Men lämnade vi verkligen rester efter oss? :-)
SvaraRadera