torsdag 17 januari 2013

Bara att greppa tag


Nu ska jag inte rulla problemet framför mig,
 utan jag ska greppa tag i min okunskap.
Det som är så lätt enligt alla som kan,
att baka rulltårta.


Läser mer än en gång att hemligheten är att rulla när "kakan" är varm.
Då kommer den nämligen inte att spricka.


Stressar på med en väldans fart och lyckas få den hel men...
rullningen är för lös och sylten sugs in i det varma brödet.


Bara göra om
och om
och om igen?

Ja om man inte gör som min hjälp som jag har i köket,
gömmer misslyckandet i bakelser.



  
Och så har ingen en aning om att jag ännu inte har lärt mig göra  en vacker rullad tårta,
rulltårta.


Undrar vem som har lärt min hjälpare i köket att man kan fuska sig fram?
Men så här gör man när man ska dölja rulltårtan i tårtan.


4 kommentarer:

  1. Du är duktig på bakverk. Stort GRATTIS på högtidsdagen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken födelsedagspresent, att du börjar din dag med att läsa min blogg! Tack
      Det verkar vara bakningen som du faller för eller har jag fått det om bakfoten ;)Kram

      Radera
  2. Grattis! Jag blev sugen på att komma till dig på födelsedagsfika. Men, nu sitter jag här och dricker te utan något gott till, varken sällskap eller god rulltårta. Hoppas du haft det bra idag. Grattiskram! Johanna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det gör ont i mig att du inte kan vara här och dricka te tillsammans med mig, men det glädjer mig att du vill och kan hälsa på mig här :) Kram

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...