Kvällsmat tänkte jag på vägen hem.
Mysfika tänkte någon annan som redan var hemma.
- Jag har gjort dina favoritkakor,
möttes jag av när jag kom in i hallen.
- Du vet inte vilka det är sa jag
och var besviken att inte mötas av smörgåsar.
Men det visste han,
så då var det bara att gilla läget.
För tänk om sonen levt ett annat liv, i en annan tid,
som son till Marie Antoinette?
Om så var fallet, så kunde jag inte gärna lasta honom för att tänka som sin mamma.
Hon som sa:
- Om folket inte har bröd så kan de ju äta kakor!
Kokoskakor med tropisk fyllning
Mördeg:
150 gram kallt smör
1½ msk strösocker
1½ tsk bakpulver
3 3/4 dl vetemjöl
1 stort ägg
Kokossmet:
1½ msk smör
3/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
3 dl kokosflingor
3/4 -1 dl tropisk marmelad
(eller annan marmelad)
Glasyr:
1 ½ dl florsocker
3/4 - 1½ msk vatten
1. Blanda snabbt samman smör, socker, bakpulver, vetemjöl och ägg till en mördeg.
Forma 3 längder och lägg de på bakpapper, på plåt. Platta till dem något.
2. Smält smöret till kokossmeten. Blanda socker, vaniljsocker, ägg och kokosflingor och rör ned i smöret.
Lägg kokosmassan i rand på mitten av varje deglängd och den tropiska marmeladen ovanpå.
3. Grädda mitt i ugnen.
225 grader, 8-10 minuter.
4. Blanda samman glasyren. Ringla den över längderna medan de ännu är varma.
Skär genast i bitar.
Tid: Ca 40 minuter.
Mums vad gott det där lät.
SvaraRaderaDet var precis vad det var. Mums!
Raderaibland ångrar jag att jag flyttade längre bort än 2 mil...
SvaraRaderaEn kaka kvar ;)
Radera