söndag 11 mars 2012

Allt är möjligt!

Nu har jag hört det igen. Nämligen att allt är möjligt. Så därför kanske det är dags att tro på det också, tro på det på riktigt. Och frågar du: Vem har du lyssnat på nu? Så svarar jag den här gången: Tina Thörner.
Tina Thörner, tjejen som skulle se världen som pilot, men blev tjejen som fick se världen som kartläsare i rallybilar. Hon är inte bara tjejen som kan navigerar sin förare i öknen och i 60 graders hetta (60 i bilen och 45 utanför), hon har även sett till att bli en av världens bästa kartläsare. Detta genom att tro på sin egen förmåga. Och visst har hon haft hjälp av sitt team, sina 100 biljoner medarbetare (kroppens alla celler), där hon är teamledaren. Alla i teamet måste leverera och det vet dom.
Lite kort sagt börjar allt med fantasin som utvecklas till en plan för att ge en vision som kan realiseras till verklighet!
Mina och dina största hinder för att nå målet är våra egna tankar och känslor. Och så har vi dessa bedrövliga brandmän som alltid måste släcka våra eldar som vi brinner för och det tråkiga är att det behövs inget vatten utan det räcker ofta med tre ord.


Men jag tänker att det är inte värre än att vi kan bli vår egen pyroman. Tänd på igen!

Som hjälp för teamet behövs en framtidskarta över livet. Det är nämligen lättare att kunna navigera om man vet var man ska. Så kära läsare! Här är en förenklad version av min egen karta:

Jag ska ge ut minst en bok.
Jag ska vara med under rubriken: Text och Musik på melodifestivalen tillsammans med min vän.
Jag ska göra sjuksköterskan mer synlig.
Jag ska arbeta för att alla som bor på särskilt boende ska ha möjligheten att kunna se fåglar på nära håll under vintern.

Det är nästan så att jag blir lite rädd för mig själv när jag läser det jag har skrivit, men jag måste testa. Och efter att ha lyssnat på Tina och efter att hela tiden ha i minne vad en patient sa till mig en gång: Mia, du kan nå mycket längre än vad du tror så säger jag: JA, JAG TROR!

Härlig Tina Thörner som var härlig att krama (mjuk och stark) och fantastisk att lyssna till. Gå in på www.tinathorner.com om du är mer nyfiken på Tina, Sveriges bästa rallybrud!

I dag började jag bloggen där du kan följa med mig på vägen mot mina mål.
I morgon börjar jag dagen med att skriva ett Medborgarförslag till kommunen, för att fler än jag ska få möjligheten att se våra fåglar (mitt första mål på min framidskarta).

2 kommentarer:

  1. Spännnade att få följa din framtidskarta, jag länkar vidare på min blogg. Jag måste nog göra en egen karta.
    Alla dina mål kan du göra. Skriva en bok och en sång blir ju lätt som en pannkaka för dig, du är ju suverän med orden, det ser ju jag i bloggen. massor av kramar och lycka till.

    SvaraRadera
  2. Jag är så imponerad av dig Mia. Kram Helen

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...