lördag 15 juni 2013

Köksan visar pain riche med nässlor



Har skaffat en köksa, 
en som vakar över mig i köket och som ser till att maten till festen blir lyckad.
Precis vad man kan behöva när man experimenterar med brödreceptet.
Mitt ess, inte i rockärmen utan i förklädesfickan.


Pain riche med nässlor

25 g jäst
5 dl vatten
1 msk olja
2 tsk salt
Ca 1 liter mjöl
2½dl torkade nässlor


Dela sönder jästen i en bunke. Ta fingervarm vatten från vattenkranen. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, oljan, saltet, nässlorna och nästan allt mjöl.  Arbeta ihop degen, men se till att degen är kladdig (blir det för kladdigt, så har du i mer mjöl senare då du ska baka ut). Låt jäsa övertäckt en timme.


Forma degen i tre smala längder. 
Jäs i 40 min. utan bakduk. 
Pensla dem med kallt vatten. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 min, 250 grader.
Grundreceptet kommer från VÅR KOK BOK.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...