lördag 12 oktober 2013

Ifrågasatt äppelkräm



Om det är någon som ställer följande frågor till mig angående min kok-konst i köket så ger jag underkänt i ämnet social kompetens.

Vad är det där?
(Går det att förväxla äpplen med något annat?)
Går det att äta?
(Skulle jag göra något som är oätbart?)
Äppelkräm? Det ser mer ut som soppa eller äpplen i vatten.
(Spelar det någon roll vad det ser ut som?)


Det går att äta egengjord äppelkräm som ser ut som soppa.
Dessutom smakar det väldigt bra ute på en målarstege under ett träd i solen.


Mellanmåls-äppelkräm 


Lägg i äppelbitar (3 äpplen?) i vatten (ca 8 dl)
Koka frukten halvmjuk, häll i strösocker (3/4 dl?) efter smak.
Rör ut 2 ½ msk potatismjöl i lite vatten som du sedan rör i . Låt koka upp.
Välj själv om du vill koka sönder äpplena eller inte.
Är krämen soppa, men du vill ha kräm?
Gör om proceduren med potatismjölet.


Men först skalar man äpplena


efter att man kommit in från hösten.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...