Vad hade jag trott om livet?
En köksvals med bakade piroger
framför nya köksgardiner?
Och vad blev det?
Det blev bakade piroger
framför nya köksgardiner
... också
Bakar Oliveras piroger
Och så gör jag det igen
efter att ha fått feedback från Olivera efter denna bild.
Blev finare och godare
efter att kniven fått göra några snitt.
OLIVERAS OSTGIFFLAR
Ingredienser:
ca 1 kg mjöl
2 dl olja
4 tsk salt
2 tsk socker
5 dl mjölk
2 ägg
1 st jäst
Fyllning:
ca 250 g fetaost
1 ägg
Gör så här:
Smula jästen i en bunke, värm mjölken till ca 37°. Tillsätt mjölken och rör ut jästen. Blanda ner
olja, ägg, socker och salt. Tillsätt mjöl lite i taget och spara lite till utbakning.
Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i övertäckt bunke ca 40 minuter.
Dela degen i 4 lika delar, ta en del och dela i 8 bitar (32), rulla bitarna till bullar och lägg de på mjölat bakbord.
Börja med de 8 första rullade bullar, kavla ut de till längder så att längderna blir ca ½ cm tjocka.
Lägg ca 1 tsk fetaoströra i ena ändan och rulla längderna till gifflar och lägg de på en plåt klädd med bakplåtspapper skarven nedåt.
Pensla gifflar med ägg och strö på sesamfrö, havssalt och lägg på en liten bit av margarinet.
Grädda gifflarna på 225 grader i ca 15min. Lycka till !
De ser verkligen läckra ut! Snitten gjorde susen! Jag var tvungen att skriva ut receptet. Jag tänker mig att de är perfekta att ha med på utflykter. Jag har hittills varit rätt dålig på att baka med jäst eftersom jag tycker det tar för lång tid. Det enda jag gör är bullar och semlor (Visst har man väl jäst där? Minns inte men får väl fräscha upp minnet snart).
SvaraRaderaDu har rätt, de är perfekta både till utflykter och annat :)
SvaraRadera