tisdag 31 juli 2012

Varnas för tantåldern


Det här är tantvarning får jag höra när jag planterar om, nu med röda rosor och röda pelargoner i samma kruka. Och jag undrar själv vad som har hänt. Har jag helt plötsligt bytt smak eller beror det på att jag har blivit tant (och bytt smak)?

Men jag tänker att det kompenserar jag i så fall nu med att läsa ungdomsromanen "Här ligger jag och blöder" av Jenny Jägerfeld  och som jag dessutom tycker är underbar, rolig och jätte bra. Bara för att den kan beskriva livet, även när det är som svårast med en underbar humor.  Måste läsa högt för alla som kommer förbi, eftersom det är omöjligt att behålla all häftig text inom mig själv. (Maja har sågat av sig yttersta toppen av vänstertummen med en elektrisk sticksåg på en skulpturlektion) Lyssna här:

Det första pappa sa när han störtade in i väntrummet en halvtimme senare var:
-Men herregud! Vad har du på dig?
Inte"Men herregud! Vad har hänt?" Inte "Men herregud! Lillagumman!" Inte något annat empatiskt eller passande förskräckt.
Nej han undrade vad jag hade på mig.
Han betraktade mig uppifrån och ned. Ansiktet öppet, de bruna ögonen allvarliga.
-Mina gamla orkesterbyxor.

och...

- Du, Valter (läraren)... tror du att hon gjorde det med flit?

och...

-Jamen är du helt jävla dum i huvudet?! Det är klart att det inte var med flit! 
Jag försökte blockera dörren, men pappa trängde sig förbi in i lägenheten och sprang in på toaletten. Jag smällde igen ytterdörren och det svartnade för ögonen av smärta när jag kom emot dörrposten med tummen. Lokalbedövningen hade uppenbarligen släppt.Men jag är mitt i livet. Det förstår jag när jag ser sönernas cyklar som parkerats där dem inte ska stå och stör min stylade uteplats, med rosor, café-stolar och min påbörjade bok.


Men jag erkänner att jag även har kommit in i tantåldern. Det är ju då man skiter i vad andra tycker och gör som man vill, även som att plantera röda rosor tillsammans med röda pelargoner OCH läser ungdomsroman.


Ps. Lyssna på P1´s sommarpratare Jenny Lagerfeld också!

3 kommentarer:

  1. Härligt och underbart Mia. Tant och ungdom i samma förpackning-en kombi med andra ord!

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...