torsdag 2 augusti 2012

Hemmafru för en dag

Tänkte att jag skulle testa att vara lite hemmafru i dag. Har förstått att det är inne att vilja vara hemma och sköta hemmet i stället för att  klättra i lönestegen och visa vad kvinnlig yrkeskompetens är.  Klart att jag blir nyfiken på vad det är för ett fantastiskt liv som man ska leva för att inte vara helt ute. (Har förstått att det finns en TV-serie som visar hur det perfekta livet ska vara, heter visst Desperate housewife).
Så jag tänker: Vad kan vara en bättre uppgift för en hemmafru än att göra lite krusbärs-kompott medan de "små barnen" är på dagläger med fotbollslaget?

Plockar mina krusbär.
 Sedan betraktar jag skörden


och sedan betraktar jag världen.


In i köket, kokar och läser recept (jag menar läser recept och kokar på svag värme). Ber min arbetande make om lite strösocker, för jag har ju ingen inkomst i dag.


 Luktar och smakar av.


Roligare än så blev det inte för...


... inte kan jag väl visa bilden på gröt och krusbärssylt? 
Tror inte att det passar för en "Desperate housewife",  trots att det smakade väldigt gott och att det är bevis på lyx,  även för någon som är hemmafru bara för en dag (eller en hel semester).

3 kommentarer:

 1. Låter inte som en desperat hemmafru utan låter som en härligt avslappnad hemmafru, skönt att vara ibland ;) och kompotten ser mumsig ut :)

  SvaraRadera
 2. Tänk vilka resurser som finns ute i trädgården (och såklart i köket, i form av hemmafrun ;))
  Ser fram emot ett smakprov :)

  SvaraRadera
 3. Vill bara ge lite tips till TV-producenten att dem "desperate house-wifes" kan gå ut i sina trädgårdar och plocka lite bär. Bra för välbefinnandet att skörda och sylta sin egen kompott. Lite dåligt med den varan i alla TV-produktioner tycker jag. Fram med fler bärohollic och bort med shopoholickarna i TV-rutan ;)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...