söndag 30 september 2012

Läslarm och får hjälp av kungens lilla piga?

Återigen larmrapport om att grabbar i tonåren inte läser och återigen får jag höra vilket ansvar vi har som föräldrar att få våra barn intresserade av böcker.
Försöker locka med signerade böcker från bokmässan. En bok utvald att passa just den här och den här och den här sonen. Men tack och nej tack blir det många gånger och dem signerade böckerna ligger olästa.Ger dem manuset till boken som deras mamma skrivit och får till svar: "om den blir utgiven så ska jag läsa den".
   
Föreslår att de ska läsa mammas blogg, men får höra att barn läser inte sina morsors bloggar. Det är morsorna som läser sina barns. Kapitulerar och ger upp, ser att jag inte lyckas hitta in till läsintresset. Men så helt plötsligt: "Morsan nu ska jag visa en blogg som du kan läsa!" Och jag förbereder mig att återigen få se Erik Nivas fotbollsblogg. Men icke, det är Kungen och Majkis (www.kungenomajkis.blogspot.com).

Vet inte vem som blir mest förvånad. Sonen som får veta att bloggen finns på mammans blogglista eller mamman som får veta att sonen börjar intresserar sig för bloggar som inte handlar om fotboll.  Förstår att det inte är en mamma som kan påverka längre, utan det är kungen (eller möjligtvis kungens lilla piga) och helt plötsligt ligger det en bok på nattduksbordet, trots larmrapport. Bilden är från boken: Imse Vimse Spindel


2 kommentarer:

  1. Jag har lääänge försökt få sonen att läsa böcker men lyckas inte vidare bra.. Endast Zlatans bok har jag lyckats att få honom att läsa och den tom sträcklästes :-) Kram helen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan bara betyda att vi själva måste läsa den :) Kram

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...