fredag 27 december 2013

Mellan en dag och en annan, mellandagen äter jag äppel-rödlökschutney och hemmagjord senap


Dagen i dag kallas visst mellandagen.
För vad skulle en dag mellan dagen före och dagen efter annars vara?
Naturligtvis ingenting annat än en mellandag.
En dag som inte har några förväntningar på sig utan bara är 
och som därför har alla förutsättningar för att bli mer än en vanlig dag.
Precis som dagen i dag blev i dag.


Bara vara och bara äta av mina julgåvor.

Äppel- och rödlökschutney från Anita


4 rödlökar
1 äpple
2 dl strösocker
2 msk ättika
1/2 tsk salt
Gör såhär:
Skala och hacka lök och äpple.
Lägg bitarna i en kastrull och tillsätt socker, ättika och lite salt.
Koka i ca 15 min och låt chutneyn sedan svalna innan den flyttas till en burk med tätslutande lock.
Förvara i kylen och njut av den till veckans middagar !
Hemmagjord senap från Mabel
(Signes recept) 



1 dl Colman´s senapspulver
blandas med 
½ dl vatten
1 krm salt
4 msk socker
3 msk sirap
1 dessert sked ättikssprit

4 dl vispgrädde vispas hårt
Grädden blandas ihop tillsammans med senapsröran.

För starkt?
Ta i mer grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...