torsdag 31 maj 2012

Påverkat matchresultat av häx-mamma?


Att inte bry sig om känns hårt att höra för en mamma, därför går jag på B-lagets hemmamatch. Som enda mamma ser jag att MIN son spela bara dem första 15 minuter för att sedan bli utbytt (samtidigt som jag kommer). Och när vi är inne i andra halvlek upptäcker jag att jag står och hejjar på motståndarlaget, bara för att straffa tränaren som inte låter alla spela lika mycket.
Och vad händer? Borta laget vinner.
När det fyra dagar senare blir derby får jag höra att det blev vinst och att sonen fått spela hela matchen. Känns snopet att inte ha fått vara med, på rätt plats vid rätt tillfälle (men det kanske jag ändå var, var på jobbet). Men tränaren kanske var nöjd. Han kanske inte ville ha någon häx-mamma vid planen som påverkade matchresultatet?

4 kommentarer:

 1. Tack för kommentaren i bloggen.

  Absolut spelar det ju roll för vem som står bakom kameran också och hur man komponerar den, det är väl första steget för att bilden ska bli bra tycker jag. Ibland är ju inte bara skarpt och rätt ljus det som gör en bild bra, tycker inte jag iaf. Vill man lyckas bättre med ljuset kan jag rekommendera ett objektiv som är ljuskänsligare då behöver du oftast inte använda lika högt ISOtal som oftast kan ge brusiga bilder. Det lilla objektivet jag har är väldigt ljuskänsligt 2.0, medan det nya nu ligger på 2.8 vilket i o för sig också är rätt bra, men inte lika ljuskänsligt. Jag fotar än så länge inte helt manuellt, men nästan. Oftast fotar jag istället med att ställa in allt själv utan slutartiden. Men slutartiden hör ju även ihop med bländarvärdet så om jag ändrar det ändras ju också slutartiden. Jag bildbehandlar även mina bilder i efterhand om jag vid fotoögonblicket inte fått rätt ljus eller något i kompositionen stör så beskär jag. Är inte jätte haj på bildredigeringen ännu så blir inga avancerade saker där ;-)

  Jag ska försöka göra ett inlägg med ett motiv som är fotat med de olika objektiven så ser man skillnaden. Skillnaden med macroobjektivet är ju att jag kommer mycket närmare en vad jag gör med det vanliga och macroobjektivet behöver jag inte gå lika nära med för att få samma avstånd. Perfekt om man inte vill vara för när gången när man tar poträtt eller fotar t ex otäcka kryp eller ormar ;-)

  Om du vill kan vi träffas på en fotodate också så kan vi ju dela erfarenheter och tips med varandra?

  Hoppas vi ses på vårfesten ikväll. Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket engagemang, Tack! Kan återkomma till ditt svar gång på gång, vilket känns bra. Är lite avundsjuk att du har en bäbis att fota. Det är det mest tacksamma som finns, alltid nya miner och nya utseenden. Vi ses :)

   Radera
 2. Som mamma i motståndarlaget så skulle det kännas bäst om du är på plats vid nästa derby. Dels blir det ju roligare att ha en trevlig mamma att prata med och dels kanske egna sonen blir glad om du nu ger tur till motståndarlaget :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har lagt in veto, vilket betyder att jag måste vara ledig den dagen. SKA vara på plats :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...