tisdag 4 december 2012

Blir medveten om mitt omedvetna jag, mitt lilla ja

Regression något som kan uppstå närman blir sjuk fick jag lära mig när jag gick på vårdlinjen på gymnasiet. Man regrederar till ett barns tänkande och helt plötsligt inser jag att jag själv är där när jag är på Media Mark för att köpa födelsedagspresent till sonen

Går och tittar på present till mig själv.


Men jag glömmer inte helt bort att det är 12-åringens födelsedag. Frågar efter balance bräda till Wii-spel och när den trevlige butiksbiträdet förhör sig om vem som ska ha presenten avslutar han med att även jag kan använda den om det är så att jag gillar att träna. Men vilken bra idee´, lägger ned den i korgen direkt. 


Ska sedan hitta ett spel vilket jag gör, dansa Zumba. Kan det bli bättre för det kan ju även mamma ha glädje av. Och som sagt, lätt att regredera och tänka mest på sig själv när man är sjuk och varit på sjukhus.  


Men sedan kommer jag ihåg vad jag fick höra när jag var precis hemkommen från sjukhuset: 
"Mamma, du har inte blivit förändrad, du är ju precis som innan du var på sjukhuset"Fotnot: Förklaring från wikipediaRegression är, enligt psykoanalytikern Sigmund Freud, ett slags försvarsmekanism som leder till en tillfällig eller långvarig återgång (regrederar) av jaget till ett tidigareutvecklingsstadium istället för att hantera oacceptabla impulser på ett mer vuxet vis. Inom psykoanalytisk teori inträffar regressionen när våra medvetna tankar förskjuts till vårt omedvetna.[1]

1 kommentar:

  1. Tvspel är ju roligt klart man måste tänka lite på sig själv också för barnen brukar kunna tröttna fort och då behöver ju någon ta över så det inte samlar för mycket damm ;-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...