torsdag 24 maj 2012

Det är tanternas fel att det blir tårta

Trodde att veckotidningens tid var förbi nu när vi har hela världens recept på internet, recept på matbloggar och kändisarnas speciella foto-kokböcker. Men vad är det som räddar en när man måste ha den snabbaste och godaste tårtan till kalaset? Jo Hemmets Journal som jag får låna av en av mina tårtcoacher. Ser ut som om tant-tidningarna håller sig kvar trots att det är nya tider. Kanske för att ingen vågar avpolitera  tanterna när det är dags för tårta?



KLADDKAKA MED KOKOSBOTTEN

Botten:
50 g smör
2 ägg
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
200 g kokos


Rör ihop rumsvarmt smör, ägg, socker, vaniljsocker och kokos. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten som är 24 cm i diameter. Tryck ut smeten till en jämn botten.

Fyllning:
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsockeer
1 tsk bakpulver





Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt och rör i smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i smeten. Häll smeten i formen.



Ugn: 150 grader i ca. 35 min.

Låt kallna.


Serveras med syrliga bär: Ex. röda vinbär


En annan variant av tårtan där den är klädd med "Dumlekolagrädde" och vinbär.

Lägg i 220 gr Dumlekola i 2 dl vispgrädde, som värms i kastrull på spisen.
Grädden får inte koka
Ställ Dumlegrädden i kylskåpet under natten
Vispa Dumlegrädden som vanligt 

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...